Få overblikket: Det skrev pressen om OffDig 2023

En række danske medier dækkede OffDig 2023-konferencen i Odense, hvor de 1.500 deltagere debatterede offentlig digitalisering. Her får du overblikket over, hvad pressen skrev.

 

OffDig1

OffDig 2023 fandt sted den 8.-9. marts i Odeon i Odense med 1.500 deltagere fra både den offentlige og private sektor. Som Danmarks største konference om offentlig digitalisering er OffDig efterhånden blevet så stort et tilløbsstykke, at Dansk IT kunne melde udsolgt over en måned før selve konferencen.

Med på OffDig var også en lang række danske medier, der beskæftiger sig med de temaer, der tages op på OffDig-konferencen – f.eks. digital velfærd, inklusion, cybersikkerhed og dataetik.

Pressen dækkede OffDig 2023 ganske intenst med en lang række nyhedsartikler og reportager. Derudover var der livligt gang i debatten om OffDig på de sociale medier – se f.eks. bare nogle af OffDig-opdateringerne på LinkedIn og Twitter. 

Herunder får du overblikket over nogle af de artikler, som de forskellige journalistiske medier har skrevet i forbindelse med OffDig 2023. Bemærk at der er krav om abonnement for at få adgang til artiklerne på flere af medierne.

Det skrev pressen om OffDig 2023

Kæmpe digitaliserings-konference er skudt i gang: "Der skal arbejdes benhårdt" (Computerworld)
Mere end 1.500 deltagere har tilmeldt sig konferencen, hvor der blandt andet vil blive diskuteret, hvordan digitalisering kan afhjælpe manglen på arbejdskraft.
Læs artiklen 

Digitalisering skal være vækstmotor i lyset af krigen: "Det har skuffet lidt" (IT Watch)
Når man går væk fra globaliseringen, så er det digitalisering, der skal være vækstmotor. Det har dog skuffet indtil videre, fortæller Ulrik Vestergaard Knudsen fra OECD.
Læs artiklen

Offdig 2023: Her er årets vindere af digitaliseringsprisen (Computerworld)
Digitaliseringsprisen 2023 er netop blev uddelt til tre vindere, der blandt inkluderer Næstved Kommune, Styrelsen for dataforsyning og infrastruktur samt Region Syddanmark. Se dem her.
Læs artiklen 

Digitaliseringsstyrelsen: Kommunerne var advaret om MitID-stormløb (DigiTech)
Det store pres fra overgangen til MitID burde ikke have været en overraskelse for kommunerne, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.
Læs artiklen 

Kommuner uenige med Digitaliseringsstyrelsen: Fik forkerte borgerservice-estimater om MitID (Version2)
Kommunernes Landsforening er ikke enig i Digitaliseringsstyrelsens udmelding på sidste uges Offdig-konference. Estimater om pres på borgerservice ved overgangen til MitID holdt ikke stik, mener KL, som også løbende har bedt Digitaliseringsstyrelsen om bedre estimater.
Læs artiklen 

Folketingsmedlemmer vil hellere være kirkeordførere end sidde i it- og digitaliseringsudvalget: "It-ordførerskabet er det allersidste i køen" (Computerworld)
Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard, kalder det "absurd", mens vicedirektør i Dansk Erhverv og tidligere tech-ambassadør Casper Klynge kalder det "uforståeligt," at danske folketingsmedlemmer ikke interesserer sig for it- og tech-området.
Læs artiklen 

En styrelse, en kommune og en region vinder digitaliseringspriser (Altinget)
Tre vindere af Digitaliseringsprisen 2023 blev fundet ved en stort anlagt konference for offentlig digitalisering i Odense. En styrelse, en kommune og en region kunne findes blandt vinderne. 
Læs artiklen 

Digitaliserings-chef: Vi er langt - men målet flytter sig hele tiden (IT Watch)
Årets Offdig konference tager udgangspunkt i, hvordan digitaliseringen blandt andet kan gøre hverdagen nemmere, og det blev diskuteret ved åbningsdebatten.
Læs artiklen 

Netcompany-profil: Vi skal bruge AI klogere end vi gør nu (IT Watch)
Offdig2023: Det skal fart på udviklingen af kunstig intelligens i den offentlige sektor, der kan høste store gevinster ved at lade maskiner overtage de gentagende opgaver, der ikke er kerneopgaver. Men det går for langsomt, og vi er kommet bagud.
Læs artiklen 

Offentligt samarbejde: Open source kan give bedre og billigere it (Version2)
Der er mange fordele ved at benytte open source i det offentlige, mener sekretariatschef, der beskæftiger sig med lige præcis det: Bedre pris og kvalitet, og et middel til at nedbryde monolitter. Men vejen dertil er ikke nødvendigvis nem.
Læs artiklen 

Dansk Erhverv: Danmark er uden indflydelse når EU regulerer (ComplianceTech)
Danmark skal have større indflydelse, når politikere i Bruxelles laver ny lovgivning, understreger Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv, fra en scene på dette års OffDig-konference. EU-parlamentariker, Morten Løkkegaard, mener dog, at Danmark er godt repræsenteret i EU.
Læs artiklen 

Venstremedlem: "Centraladministrationen var imod digitaliseringsminister" (IT Watch)
Mens it-branchen over en bred kam er begejstret over, at digitaliseringsområdet har fået en minister, var der modvilje i det politiske system mod at flytte områder over til Marie Bjerre, fortæller Venstres MEP.
Læs artiklen 

CFCS-chef: "Cybersikkerhed er en holdsport" (IT Watch)
Danmark skal være tilstrækkeligt ”resiliente” og kunne drive kritiske funktioner under cyberangreb, mener Thomas Flarup, chef for Center for Cybersikkerhed.
Læs artiklen 

Internetpsykiatrien vinder publikumspris (Dagens Medicin)
En ny behandlingsform udviklet af Center for Digital Psykiatri i Odense modtager anerkendelse ved landets største konference om offentlig digitalisering.
Læs artiklen 

Lokale datacentre kan måske løse gordisk cloud-knude (Radar)
Der er en stærk bevægelse mod cloud-at-customer hos statslige myndigheder. Og direktøren for Statens It mener, at det løser problemer med tredjelandsoverførsler. Jurister er splittede.
Læs artiklen