Hvordan vil AI påvirke vores arbejdsliv?

Louise Harder Fischer, Phd. and Associate Professor, Head of Programme for Digital Innovation & Management, ITU, Liselotte Lyngsø, fremtidsforsker, Future Navigator og Thomas Telving, forfatter

StregI afslutningsdebatten undersøger vi, hvordan AI kommer til at påvirke vores arbejdsliv i fremtiden. I hvor høj skal vi regne med, at trivielle arbejdsopgaver bliver overtaget af den kunstige intelligens - og vil det så give plads til et mere berigende arbejdsliv? Hvordan vil arbejdsopgaver og roller forandre sig, når de generative AI-løsninger buldrer frem?

Lanceringen af AI-værktøjer som ChatGPT, Gemini og Midjourney har været en øjenåbner for mange af os, men måske vi stadig ikke helt har forstået, hvordan den slags værktøjer vil forandre vores arbejdsdag på lidt længere sigt?

Vi tager også hul på diskussionen om, hvordan vores arbejdspladser forandres i takt med AI-udviklingen. Hvad betyder det f.eks. når vi ikke længere kan tyde, om den mail, vi får, er genereret af et menneske eller en robot? Bliver digitale assistenter i fremtiden vores sparringspartnere på lige fod med menneskelige kolleger?

Og kan vi tillade os at være håbefulde med udsigt til både at spare tid og penge ved at hilse de nye værktøjer velkomne, eller skal vi værne os med en vis portion skepsis og forberede os på, at hvedebrødsdagene måske allerede er ovre?