Hvordan kan vi tøjle techgiganterne?

Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet (S)

Inden for de seneste 10-15 år har vi oplevet en meget markant digital udvikling – ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Vores smartphones fylder mere og mere i vores dagligdag, uanset om det drejer sig om sjov på de sociale medier eller formel interaktion med det offentlige. Samtidig er de fleste arbejdspladser efterhånden gennemsyret af digitale teknologier.

Næste store skridt bliver kunstig intelligens, og den udvikling forventes at accelerere endnu hurtigere end det vi, har oplevet med digitaliseringen generelt i de seneste årtier.

For nylig blev EU's regulering af kunstig intelligens færdig og blev dermed verdens første lovgivning på området. Men hvordan skal man regulere store tech-giganter, der opererer på internettet og per definition er grænseoverskridende?

Det spørgsmål vil medlem af Europa-Parlamentet og spidskandidat for Socialdemokratiet, Christel Schaldemose, forholde sig til i denne samtale.

Christel Schaldemose har været medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet siden 2006. Christel var chefforhandler på Digital Services Act (DSA) lovgivningen, der sætter rammerne for store tech-giganter som Facebook, Amazon og Google, og er med til forme de globale standarder for online-regulering. Derudover er Christel ordfører for de europæiske socialdemokrater på indre marked og digitaliseringsspørgsmål. Christel er cand.mag i historie og oprindeligt fra Fyn