Kom godt og sikkert i gang med AI – nu og i fremtiden

Mette Thorning, Solution Architect, NNIT og Jannic Stolzenbach Jensen, Corporate Entrepreneur og Lead Business Developer, NNIT

Streg

Den nye AI-lovgivning kræver, at der er styr på processer og dokumentation – især når det gælder den offentlige sektor. Med dette oplæg gennemgår NNIT muligheder og risici både nu og i fremtiden. 

Den nye EU-forordning om kunstig intelligens vil påvirke brugen i den offentlige sektor på flere måder, herunder vil lovens fokus på regulering af AI-systemer kræve omfattende tests, dokumentation og vurderinger.   

Gennemsigtighed, sporbarhed og menneskeligt tilsyn vil være nøglekrav, hvis AI-systemer skal fungere i overensstemmelse med loven. Og så skal man huske, at EU-loven også gælder, selvom systemerne er udviklet eller hosted uden for EU.  

I denne præsentation vil NNIT med konkrete eksempler vise, hvordan AI (generative sprogmodeller) kan tages godt og sikkert i brug i den offentlige forvaltning. Og så vil vi pege på, hvordan vi ser udviklingen i fremtidens brug af AI, f.eks. i sagsbehandlingen.