Krigshistorie: Luftfotos og computervision afslører huller i vejen

D. 17/5 kl. 15.00-16.00: Anders Richter fra KnowIT

Erhvervsstyrelsen, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering og Digitaliseringsstyrelsen afholdt januar-februar en hackaton om nye værdiskabende anvendelser af åbne grunddata. Vinderen herfra blev et team fra KnowIt anført af Anders Richter. Anders kommer i studiet og fortæller historien. 

Her er juryens vurdering af det vindende bidrag: Knowit demonstrerede potentialet ved at anvende luftfotos og Computer vision til at identificere huller og nedslidte vejstriber i vejnettet. På den måde kan der hurtigt skabes et overblik over veje og dermed mulighed for at effektivisere vedligehold af vejnettet. Samtidigt kan luftfototos i fremtiden danne grundlag for prædiktering af fremtidige udfordringer på de danske veje. Den øgede information om vejene kan tilmed også bruges til at identificere strækninger, som egner som såkaldte "solveje", hvilket er veje med meget sollys, hvor der kan placeres solceller.

kl. 15.00-15.30: Oplæg se det LIVE her

kl. 15.30-16.00: Dialog i Wonder med oplægsholder Brug dette link. Du kan læse mere om Wonder her nedenfor.
 Ny i Wonder?
Når du første gang besøger et ’rum’ i Wonder, skal du tage et billede af dig selv, skrive dit navn, så er du klar. Kongstanken bag Wonder er at den enkelte deltager selv bevæger sig rundt (via piletaster eller mus) i en todimensional flade og møder andre, tilfældigt eller planlagt. Når to eller flere er inden for ’samtaleafstand’, åbner jeres kamera og mikrofon, og I kan nu tale som normalt. Når samtalen er slut, ’går’ I blot videre og finder andre på jeres vej. Som når vi i den fysiske verden får øje på nogen på afstand, kan du også i Wonder tjekke ud hvem de andre er (via musen), og dermed selv opsøge dem du vil tale med.

Vi glæder os til at se dig.