10 år med OffDig: "Jeg deltager på konferencen hvert år fordi..."

Danmarks største konference om offentlig digitalisering, bedre kendt som OffDig, kan fejre 10-års jubilæum i 2022. Konferencen, der er steget i popularitet i takt med, at Danmark har markeret sig mere og mere blandt de førende i offentlig digitalisering, byder velkommen for 10. gang d. 23. – 24. marts 2022.

Deltog du på OffDig, første gang konferencen blev afholdt i 2013? Hvis ja, så var du en del af en konference med cirka 600 deltagere. Har du deltaget inden for de senere år, har du oplevet, at der er kommet en del flere til, da vi er oppe på cirka 1.600 deltagere, der alle arbejder professionelt med digitalisering. OffDig har vokset sig større år for år, hvilket, udover deltagerantallet, ses på mængden af indlæg, talere, spor, temaer og meget mere.

Selvom antallet af deltagere har været støt stigende, så har OffDig også mange deltagere, der vender tilbage på konferencen hvert år. Dansk IT har talt med en trofast deltager, der har været med alle 10 år, og spurgt ind til, hvorfor det lige præcis er OffDig, og ikke en anden digitaliseringskonference, der er heldige at have hans navn stående på deltagerlisten hvert år.

Flemming Stensgaard Madsen er Business Manager hos KMD, og ifølge ham er der flere årsager til, at valget falder på OffDig.

Den årlige genopladning af vidensbatterier

- OffDig er for mig anledningen til at tage pulsen på digitaliseringen i den offentlige sektor. Det er simpelthen den årlige genopladning af mine vidensbatterier, hvor al viden er samlet på ét sted, og formidlingen heraf sker målrettet og struktureret.

- Men det står ikke alene. Det måske allervigtigste på OffDig er, at komme ud at tale med mennesker – kunder, andre leverandører, gamle kendinge, ”fætre og kusiner” – og herigennem få fingeren på pulsen for hvad der faktisk rører sig. Man taler frit til hinanden uden den formtvang, der måtte ligge i mere formelle møder, og vi kan sammen se hinanden i øjnene og kalde en spade for en spade.

10 år og et særlig minde

- Jeg synes, at konceptet bliver forfinet lidt hvert år. I de første år var der meget vægt på teknologi og arkitektur, hvorimod der i de senere år er sket en forskydning frem mod de mere strategiske og anvendelsesorienterede aspekter af digitaliseringen. Ikke at teknologien er glemt – men at der lægges vægt på begge aspekter. De allerbedste indlæg favner synergien mellem teknologi, strategi og anvendelse. Og dem ser vi flere og flere af.

- Derudover har der altid været fokus på det sociale og gode rammer for en festlig aften sammen med kollegaer og samarbejdspartnere. Der var et år, vist nok 2016, hvor aftenens underholdning var Peter A.G. fra Gnags. Det erindrer jeg som noget helt særligt.

Verdensmestre i offentlig digitalisering

- Jeg tror at årsagen til, at vi er førende i offentlig digitalisering, er fordi, at vi er så homogene, også i vores styringsform – med Digitaliseringsstyrelsen, Dansk IT, IT-branchen, KL og KOMBIT som aktører med i bund og grund fælles interesser. Og så er der politisk vilje til at investere i ordentlig digitalisering.

- Og endelig tager borgerne imod de digitale initiativer med åbne arme og med tiltro til, at digitaliseringen ikke har til hensigt at misbruge borgernes data, men tværtimod bidrager til at forøge livskvaliteten for den menige dansker.

Skal du med til marts? 

Du kan se frem til fem hovedtemaer: Borgeren i centrum, bæredygtig udvikling, Tech og innovation, kompetencer og infrastruktur. På tværs af de fem hovedtemaer vil der også være oplæg, der berører velfærd, sikkerhed, ledelse og lovgivning, så vi kommer grundigt omkring alle områder inden for offentlig digitalisering. Se hele programmet og tilmeld dig her.