Mennesket og maskinen - er udviklingen løbet løbsk?


D. 8/3 kl.13.00 - 14.00: Lokale 2

Kunstig intelligens kan i dag varetage mange af de trivielle og repetitive arbejdsopgaver som mennesker kun fodslæbende udfører i deres arbejdsliv. Og hvis kunstig intelligens bruges rigtigt, så kan den også hjælpe med at understøtte sagsbehandling og beslutningsprocesser i det offentlige.

Men vil kunstig intelligens (med al sin kølige regnekraft og nøgternhed) kunne forstå de menneskelige nuancer og følelser? Og hvad hvis den bliver fodret med dårlige data, vil den kunne udvikle sig at være diskriminerende over for udsatte borgere? 

I denne debat taler vi om i kunstig intelligens og stiller spørgsmålet om, hvor den bedste dømmekraft ligger; hos mennesket eller hos maskinen? Hvor giver det mening at bruge kunstig intelligens og hvor gør det ikke? Og hvordan regulerer vi brug af kunstig intelligens – gennem standarder? Human oversight? Eller noget helt tredje?  Og hvilke dataetiske dilemmaer er nødvendige at kigge på, når vi taler om kunstig intelligens?

Oplægsholdere

Bent Dalager, Nordic Head, KPMG NewTech


Anders Søgaard
, professor ved Københavns Universitet i NLP (Natural Language Processing) og kunstig intelligens, samt skønlitterær forfatter. Han er en af verdens 10 førende NLP-forskere ifølge AI Rankings og har tidligere arbejdet for Amazon og Google.

 

Marie Valentin Beck, Cand.soc., rådgiver inden for diversitet, inklusion og ligestilling og ejer af Bureau M. Hun hjælper virksomheder og organisationer med at udvikle diversitetsstrategier, operationelle løsninger og inkluderende ledelse. Initiativtager til en standard for at skabe transparens omkring bias i kunstig intelligens (udgives hos Dansk Standard primo 2023). 

 

Kim Clausen Agerskov, partner, Netcompany


Stefan Roy Frederiksen
forperson for Dataetisk Ungeråd og medlem af bestyrelsen på IT-Universitet. Han er bachelor i teknoantropologi og skriver for tiden speciale i Digital Innovation & Management. 

Streg

Moderator

Kim Stensdal, chef for kommunikation og viden, Dansk IT